L’Emperador naix un dia de sol imaginant com seria coronar l’Everest. Quatre són els punts cardinals, quatre les estacions de l’any i quatre són les cançons que formen Vuit vuitmils (Mésdemil, 2016) EP de presentació de la banda. El grup sorgeix d’un altre projecte paral·lel, Copo, grup amb cert renom en l’escena pop estatal. Ara han decidit fer el salt al valencià i presenten 4 temes en un disc artesanal, molt cuidat. L’àlbum es va gravar en dues tandes: els talls 1 i 3 (“El nostre primer rècord del món” i “Escalarem l’Everest”) van ser enregistrades al setembre de 2015 i els altres dos (“La dona rellamp” i “Un dia al llac”) al febrer de 2016.

Les lletres de L’Emperador parlen de coses cotidianes, amistat i amor, temàtica present en el pop. La lletra de “La dona rellamp” està inspirada en la película “El secreto de Adaline”. Al disc hi han col·laborat Violeta Giménez gravant veu en “El nostre primer rècord del món”, Rafael Vicente Jerez (Lost River Bastards, The Dirt Tracks) gravant guitarres i Gerard Ballester (The Soda Club, Testarosa) gravant les maquetes.

“Hi ha vegades, en això de la creació artística, que cal deixar anar llast. No és una actitud responsable, pot ser que siga fins i tot temerària, però, que coi! de vegades funciona. I l’Emperador ho han aconseguit. Han facturat quatre cançons lliures de prejudicis en què es projecta l’ombra allargada d’empreses paral·leles dels seus components però amb identitat i senyes pròpies. L’Emperador entren com una alenada d’aire fresc en un circuit de registre molt definit -la música cantada en valencià- potser una mica viciat i previsible. Exquisida i rotunda carta de presentació. A per més, per favor!” (Javier Pérez, director i locutor del programa de ràdio El Club de Amigos del Crimen).

Actualment, la banda es troba preparant la continuació d’aquest EP, quatre cançons més que gravaran en agost. La presentació oficial de Vuit Vuitmils, juntament amb el nou EP, el 20 d’octubre de 2016 a les 22h a la Sala 16 Toneladas de València. Grups convidats: Smoking Souls i El Trineu Tanoka.

0