El grup Novembre Elèctric torna a la càrrega. Després del seu debut amb Intacte (Mésdemil, 2014), Premi Ovidi al Millor Disc de Pop, el projecte encapçalat per l’algemesinenc Yeray Calvo reapareix amb un nou treball discogràfic sota el braç. TREMOLE és el resultat de sumar a les seues melodies els textos del poeta aldaier Hèctor Serra. Una proposta, per tant, que posa el fet poètic al centre gravitatori i que permet una sonoritat més acústica, nua i transparent que en aquell primer compacte.

No debades, la connexió entre els poemes d’Hèctor Serra i la música de Novembre Elèctric no comença ací. Des de fa dos anys, Yeray i Hèctor, amics d’universitat, han anat aplegant els esforços en un espectacle conjunt anomenat “Trèmolo Elèctric” on, a través de la recitació, l’atmosfera melòdica i el cant, s’intenta portar l’espectador per diferents espais existencials, amb poemes i cançons que aterren a coordenades variades, amerades de lluita quotidiana, inquietud amatòria i dignificació del poble treballador.

Yeray & HectorEsperonats per la bona marxa de l’experiència, i amb el desig d’eixamplar l’abastament d’aquest material i d’immortalitzarlo, naix TREMOLE, un treball que conté catorze talls basats en lletres del primer poemari d’Hèctor Serra, Trèmolo (Germania, 2013). Peces com “Gènesi de la llum”, “Rellotge”, “Mediterrània” o “Avinguda Ovidi Montllor” passen pel sedàs de la música, tot traient profit de la propietat dúctil del poema. TREMOLE, com ja va passar amb l’opera prima de Novembre Elèctric, compta en la producció amb la vareta de Pachi Garcia Alis (Supersubmarina, Gimnástica…) i, en el plànol il∙lustratiu, amb la inventiva de InmArcesible.

Amb la pretensió de cercar suports i finançament, TREMOLE enceta l’aventura del micromecenatge per tal de poder completar amb èxit l’eixida a la llum d’aquestes cançons. És per això que s’engega, a través de Verkami, un període de quaranta-cinc dies que han de servir per a donar embranzida al disc en construcció. Aquest temps servirà, doncs, per a acabar de cosificar la idea i intentar fer realitat un projecte engrescador.

Podeu fer les vostres aportacions ací:

http://vkm.is/novembrelectricambserra

En el cas d’aconseguir l’objectiu del Verkami, Yeray Calvo i Hèctor Serra tenen previst una nova roda d’actuacions arreu del territori, on seran interpretades en directe algunes de les cançons incloses en aquest treball. Ací vos deixem un vídeo amb un mix-avançament de les cançons que podreu gaudir en el disc Tremole. Vinga, va, animeu-vos i participeu al Verkami!

0