La fira TroVAM!Pro Weekend se celebrarà del 10 al 13 de novembre a Castelló. Després de tres edicions celebrades entre 2013 i 2016, el Trovam! arranca amb energies renovades de la mà de la Valencian Music Association (VAM) i el festival Pro Weekend, l’Institut Valencià de Cultura de la Generalitat, l’Ajuntament de Castelló, la Diputació de Castelló, la Universitat Jaume I de Castelló i el Col·lectiu Ovidi Montllor amb la col·laboració d’altres institucions valencianes  per a fer de l’esdeveniment el punt de trobada musical referent en el territori valencià, una plataforma de dinamització musical i cultural i un lloc de debat professional per a analitzar i desenvolupar les eines necessàries que construïsquen un sector musical fort que siga estratègic des del punt de vista social i econòmic.

“Cal tindre en compte que és prioritari per a la Generalitat donar a conéixer tant dins com fora l’ampli i ric ventall de propostes musicals existents al nostre País. Ho és perquè considerem, a més, que és fonamental potenciar una trobada com aquesta entre professionals del sector. Igualment és important potenciar propostes que ajuden a l’augment de públic en concerts i a ampliar l’oferta de concerts al nostre territori. Considerem, per tant, que el Trovam! reuneix totes les característiques per a servir com a punt de partida dels nostres objectius en matèria de política musical”, ha declarat el conseller de Cultura, Vicent Marzà.

cartell_trovam_ok_okProgramació artística

Més de 60 grups musicals actuaran entre el 10 i el 13 de novembre en els diferents escenaris de la ciutat. La gran majoria són valencians, però també hi ha bandes que vénen d’altres llocs, com ara Madrid, Barcelona, Saragossa i Múrcia. Tot amb la intenció de donar a conéixer programadors i el públic en general les propostes musicals més interessants del moment: presentacions de discos, nous projectes musicals i artistes emergents. VORE DOSSIER.

Programació professional

Una desena de taules rodones i debats, i un bon grapat de presentacions han sigut organitzades per a analitzar les fortaleses i les febleses del sector musical valencià, i encarar els reptes de futur: les noves polítiques musicals valencianes, els camins de la internacionalització, la importància de les ciutats musicals, els drets d’autor, les relacions entre música i altres camps creatius com ara la literatura, o les lleis que regulen les sales de concerts, així com presentacions dels circuits musicals espanyols o festivals com el Feslloch tindran cabuda en aquesta edició. VORE DOSSIER.

Una fira d’aliances amb el sector

El TroVAM! 2016 naix amb la voluntat de ser representativa del sector de la música en directe. A més de la unió del TroVAM! amb el Festival Pro Weekend (la programació ha sigut organitzada per les dos entitats), el certamen compta amb la participació de les principals associacions empresarials valencianes del sector: l’Associació de Promotors Musicals, els Editors Musicals Valencians Associats, l’associació de Sales En Viu, o el Col·lectiu Ovidi Montllor.

A més a més, la fira comptarà amb la presència de les directores i responsables de les principals fires mediterrànies: el Mercat de Música Viva de Vic, la Fira Mediterrània de Manresa, i la Fira B! de les Illes Balears. Tot amb la intenció de crear un circuit de fires mediterrànies que dinamitze els intercanvis professionals i creatius.

Elevada presència femenina

El TroVAM!-Pro Weekend 2016 compta també amb una elevada presència de dones, tant en la part artística (més de 30 músics que vindran a tocar són dones), com en la part professional, on, de les 60 persones que participaran en les jornades, 25 són dones. La Fira vol contribuir a visibilitzar i reconéixer el treball que desenvolupen les dones en aquest àmbit.

Lliurament dels Premis Ovidi 2016

Una de les grans novetats d’enguany és la celebració de la gala de lliurament dels Premis Ovidi, el diumenge 13 de novembre, a les 19.30 h, tindrà lloc a l’Auditori de Castelló. Es tracta d’una activitat organitzada des de fa onze anys pel Col·lectiu Ovidi Montllor (COM), una associació de músics que es va crear per a donar visibilitat al treball dels músics que canten en valencià. Per primera vegada en la seua història, aquests premis se celebren fora de la ciutat de València. El jurat dels premis està constituït per rellevants persones del món de la cultura i la música valencianes.

L’edició 2016 del TroVAM!-Pro Weekend està coorganitzada per la Valencian Music Association, l’Institut Valencià de Cultura  de la Generalitat Valenciana, l’Ajuntament de Castelló i el festival Pro Weekend. Compta amb la col·laboració de la Universitat Jaume I, la Diputació de Castelló i de València, i altres organismes com l’Agència Valenciana de Turisme, i l’Acadèmia Valenciana de la Llengua. Així mateix, compta amb la participació d’associacions professionals del sector musical valencià (Editors Musicals Valencians Associats –EMVA, Associació de Promotors – MusicaProCV), del Col·lectiu Ovidi Montllor (COM), i de la Fira Mediterrània de Manresa, entre d’altres.

Entrades a la venda

Les entrades dels concerts que tindran lloc a l’Auditori, el Teatre Principal i el Teatre del Raval de Castelló ja estan a la venda en www.notikumi.com i www.firatrovam.com.


Més informació en: www.firatrovam.com // www.proweekendfestival.com

0