Quatre anys després d’haver presentat el seu segon treball discogràfic, Microones (Mésdemil, 2013), el grup de Benissanó torna renovat i amb les piles a tope amb un nou LP, Peix cru (Mésdemil, 2017). Al llarg d’aquestos quatre anys, el grup ha incorporat un nou membre a la banda i s’ha convertit en Trineu asseques. Així, amb la nova formació en quartet -que ja porta un temps rodant pels escenaris-, el Trineu torna a relliscar per la neu a tota velocitat amb noves cançons, donant continuïtat a l’esperit més rock’n’roller i garage del grup.   

Aquest nou treball inclou 9 temes originals propis, en els quals queda ben palès que el grup va assolint un discurs propi, un so personal i reconeixible dins la corrosiva escena local. Encara que, com diu Xavier Blesa, cantant i guitarrista de la banda, “també podríem dir que copiem als nostres herois ianquis i anglosaxons i no estaríem faltant a la veritat”. Rock sorollós amb arrels punk, melodies fràgils amb vocació pop, guitarres volàtils i obliqües i una contundent base rítmica donen com a resultat el còctel anomenat Peix Cru: una elaborada proposta per a acabar arribant en un descens trepidant a l’essència de Trineu. “Fem música Rock amb instruments elèctrics. D’aquesta forma donem eixida a uns impulsos, pensaments i emocions, que difícilment es poden expressar en un discurs coherent dins la rutina del dia a dia”.

Peix Cru es va enregistrar els mesos de juny i juliol de 2017 a Elefante Estudio, amb Paco Morillas, que també el va mesclar. La masterització l’ha dut a terme Crossfade Mastering. El disc es presenta en format digipack amb un contigut ben especial, de tirada limitada: 8 postals a mode de llibret, amb les lletres i dibuixos originals de l’il·lustrador Mike Díaz. Dibuixos que reflexen la immediatesa buscada pel grup, una imatge contundent per a aquest tercer disc. Les postals estan pensades per enviar per correu o be per guardar-les en la vostra col·lecció personal.

Les lletres i la música de totes les cançons són de Xavi Blesa, cantant i guitarrista del grup. També han comptat amb la col·laboració del raper de Llíria Ender, qui ha fet les programacions i efectes d’alguns dels temes, i de Jordi Kostra, veus en “Camp de maduixes”. A més de Xavi Blesa (veu i guitarra), Trineu són Ico de Manuel (bateria, percussions i cors), Tubal Perales (baix) i Ciro Vico (guitarra).

Peix Cru estarà disponible a partir del dia 5 de desembre en plataformes digitals i en fomat físic en la botiga on-line de Mésdemil.

La presentació oficial tindrà lloc dimarts 5 de desembre a les 22h a la Sala Matisse amb Guarro Martinez de teloner. Les entrades -a 5€- es podran adquirir en taquilla el mateix dia del concert. Així mateix, els participants en el Verkami podran recollir les seues recompenses allà.

0