El grup Novembre Elèctric torna a la càrrega. Després del seu debut amb Intacte (Mésdemil, 2014 – Premi Ovidi al Millor Disc de Pop), el projecte encapçalat per l’algemesinenc Yeray Calvo reapareix amb un nou treball discogràfic sota el braç. Tremole és el resultat de sumar a les seues melodies els textos del poeta aldaier Hèctor Serra. Una proposta que posa el fet poètic al centre gravitatori i que permet una sonoritat més acústica, nua i transparent que al primer disc.

La connexió entre els poemes d’Hèctor Serra i la música de Novembre Elèctric naix en 2014 quan Yeray i Hèctor, coneguts de la universitat, es retroben i creen l’espectacle conjunt “Trèmolo Elèctric”, on, a través de la recitació, l’atmosfera melòdica i el cant, s’intenta portar l’espectador per diferents espais existencials, amb poemes i cançons que aterren a coordenades variades, amerades de lluita quotidiana, inquietud amatòria i dignificació del poble treballador. Esperonats per la bona marxa de l’experiència, i amb el desig d’eixamplar l’abast d’aquest material i d’immortalitzar-lo, naix Tremole, un treball que conté catorze talls basats en lletres del primer poemari d’Hèctor Serra, Trèmolo (Germania, 2013). Peces com “Gènesi de la llum”, “Rellotge”, “Mediterrània” o “Avinguda Ovidi Montllor” passen pel sedàs de la música, tot traient profit de la propietat dúctil del poema.

Tremole és un disc càlid, d’escolta plaent, un disc que sembla haver-se gestat lluny del tràfec i la v
oracitat dels nostres dies. Fins i tot quan les peces evoquen la ciutat, la sonoritat s’abeura dels intervals urbans més ingràvids i reposats. El toc acústic del disc, enregistrat amb el mínim d’aparells PortadaTremolei instruments, no apaga la màgia de Novembre Elèctric ans al contrari: permet gaudir d’un grup que emet llum en la seua versatilitat de registres i el seu bon fer amb les melodies. El periodista Dani Monfort, escriu: “Moltes voltes els discos enregistrats al voltant de l’obra d’un poeta solen pecar d’un cert barroquisme formal, a mig camí entre el disc de cançons i el recital poètic. A Tremole en canvi, si no sabérem que es tracta d’un disc construït al voltant d’un poemari no ho percebríem”. En aquest sentit, Yeray Calvo vol “reivindicar la importància de les lletres en les cançons. Els textos d’Hèctor són els que donen pes a les cançons, i també reinvidicar una aposta per les noves generacions de creadors”.

Tremole es presentarà el dia 2 de juny a les 21h al Palau de la Música de València, dins el Cicle Cançó, compartint escenari amb Oscar Briz. Entrades 8€. Ja disponibles ací.

Cartell Presentació

0