Solk és un grup de música que beu de les fonts del paisatge del nord de Castelló i les Terres de l’Ebre, és a dir, del paisatge més proper a Vinaròs, el seu poble d’origen. Partint de la música d’arrel tradicional construeixen un estil propi amb ingredients que provenen d’estils musicals molt diversos i aparentment distants.

El grup està format per músics amb gran trajectòria tant en la música tradicional com d’altres estils, com són Joan Cid (guitarra espanyola, guitarra acústica, llaüt, guitarró i cors), Sebastià Redó (veu i algun sintetitzador), Jordi Sans (tabal, bateria de percussions tradicionals, pandero quadrat, paella, derbuka, pandero, gerra, carabassa i caracabs), Rafel Iniesta (contrabaix i baix elèctric) i Pau Puig (saxo soprano, ney, dolçaina i bansuri).

Ara estan preparant un llibre-CD sota el títol d’Herència (Mésdemil, 2017), que veurà la llum d’ací a molt poc!

El llibre consta de 64 pàgines amb fotografies de Manel Bellver i Carlos Lino Vital, les lletres i textos de Sebastià Redó, Alicia Coscollano, Angel Gil Cheza, Carles Santos, Mònica Espelt, Susanna Albella, Josep Bordes “Pepet” i Feliu Ventura.

Per dur a bon port el projecte, han llançat una campanya de micromecenatge al seu bloc. Per tal de participar-hi, podeu fer click en aquest enllaç. La campanya estarà activa fins al dia 19 de març.

Ací vos deixem un vídeo amb un xicotet avançament de la cançó “Per la vora del riu”.

0