Skazofrenia és una jove banda originària de l’Eliana que es caracteritza tant pel seu nodrit conjunt de components (dotze músics) com per la seua música festiva que, alhora, conté a les seues lletres una elevada càrrega de protesta social. Musicalment, els trets que els identifiquen sempre han sigut el ska i el reggae. Malgrat això, el grup no limita les seues influències a la música jamaicana i contínuament fusiona aquesta amb molts altres gèneres musicals donant lloc a un estil carregat d’energia skatalítica i bones vibracions.
Tots aquests atributs s’uneixen a l’últim disc del grup valencià, Está en tus manos, al qual a més han participat personatges importants del panorama internacional del ska. D’una banda el disc ha sigut produït i mesclat per Robert “Bucket” Hingley, líder de la mítica banda de ska novaiorquesa The Toasters. D’altra banda ha col·laborat com a artista convidat el guitarrista valencià Alberto Tarín.

A més, alguns cantants valencians han aportat la seua ploma i la seua veu a algunes estrofes del projecto. Així, podem escoltar també a Mireia Vives i a Kpoll, de Rapsodes, i a Arturo de la Rosa, de l’Horta Crew.

En directe, Skazofrenia incorpora alguns clàssics del ska i del jazz al seu repertori per al goig dels amants d’estos estils musicals. Les melodies que enganxen amb temes curosament estudiats, la nombrosa instrumentació i el format animat i potent de l’espectacle són algunes de les virtuts que fan destacar a la banda. Açò és Skazofrenia, un exercici corporal i mental disposat a despertar i posar en forma a tots els seus oients!!

Per anar obrint boca, el grup presentarà el proper diumenge dia 6 de juliol el primer videoclip del nou disc, fet sobre el tema “Hacia adelante“. El clip va ser enregistrat el 14 de juny i la realització ha estat a càrrec de l’Esclat Produccions Audiovisuals.

El concert de presentació del disc tindrà lloc el dissabte 12 de juliol a la Sala Matisse. En aquesta ocasió tan assenyalada, Skazofrenia s’acompanyarà del grup de reggae en valencià Candela Roots i dels DJs Los Primos del Ska.

Entrades: 5€ // Punts de venda: Nehuen Tasca Vegetariana (El Grau), No Hay Nada Mejor Que 27 Amigos (Cabanyal) i Kafcafé (Benimaclet).

 

0