El grup de l’Norta Nord X-Fanekaes presenta el seu primer LP d’estudi: Sexe, cassalla i punkfolk! (Mésdemil, 2016). El disc conté 9 cançons -i una intro- d’un estil molt personal que ells anomenen punkfolk i que es combina de manera magistral amb altres músiques del món com ara el balkan -gènere poc conreat en la nostra llengua. Entre tots els talls, trobem 7 cançons noves de collita pròpia i 2 que ja van gravar als seus inicis (“Morralla” i “Innocència morta”). Aquestes últimes, han tornat a passar pel filtre de l’estudi per tal d’enriquir-les afegint els nous instruments que s’han incorporat al grup darrerament: whistle, banjo i tuba. Una rica amalgama musical, un perfecte maridatge que ha fet créixer en so i qualitat al grup.

Foto 1En aquest nou treball, X-Fanekaes continúa en la seua línia festiva, enèrgica i positiva. Vénen amb moltes “ganes de fer que el públic gaudisca de cada segon del nou treball”. Pel que fa a les lletres,” tracten temes de la nostra quotidianeitat, sense oblidar la sàtira i la critica, sempre des de l’optimisme”. El grup ha comptat amb col·laboracions de luxe, músics i amics d’altres grups de reconeguda trajectòria i prestigi, com són Adrià (Atupa), Àngel (Atzembla), Steffi (In Mute), Margaix (Besugo), Oscar Rocher, Silvia Corna o Combo de corda folk de crisol. Col·laboracions que sense dubte omplin de color i enriqueixen un disc ja de per si molt treballat i cuidat en cada detall. En definitiva, mestissatge, sonoritats noves i cançons fresques que suposen un bufit d’aire fresc al panorama musical valencià.

Cartell presentacióLa presentació oficial del disc tindrà lloc el dia 14 de maig a la Sala Rock City d’Almàssera. El acompanyaran Besugo i Saï Saï. Entrades anticipades 5 € / Taquilla 7 €. Venda d’entrades anticipades: Antull Cerveseria (Montcada), Café l’Infern (Massalfassar), Macondo (Benimaclet), Punt de llum (Vinalesa) i Saint Martin’s Urban Irish (València). Més concerts de presentació:

22 de maig: Dia Mundial del Comerç Just  (València), amb  Aspencat i Skattuttipresto.

25 de juny: Fartet Festival (Teulada).

1 de juliol: Arock en caldera (Vinalesa), amb  Funkiwi´s i VadeBo.

9 de juliol: Festival Feslloch (Benlloch).

29 de juliol: Iboga Summer festival (Tavernes de la valldigna).

30 de juliol: Cicle Ovidi Montllor del Camp de Túria (Ribar-roja).

0