Cançons:
 1. Marineries
 2. Seguidilles de Nules
 3. La vall de les cordes
 4. Albaes d'Hortells
 5. Tres a buscar fortuna
 6. Esbós de xiquet eixint d'escola
 7. La serp
 8. Saloma
 9. L'estudiantina
 10. Roda i volta
 11. Panegíric / Eyfonts terribles
 12. Corrandes de Villora
 13. Seguidilles de la brisa
 14. Ja ve Cento
 15. A l'est
 16. Mazemenos
 17. Danze de piffero
 18. Tarantel·la del Sis-cents
 19. Lustige Hasidim

Urbàlia Rurana – De tornada a les ribes

Band :
Títol : De tornada a les ribes
Data de llançament : 19 de maig de 2017
Referència : MDM126CD
Format : CD

D’ URBÀLIA RURANA

Música popular valenciana i d’inspiració mediterrània. Eixes són les qualitats més significatives d’Urbàlia Rurana des de fa més de vint-i-cinc anys. Unes característiques que tornem a assaborir en el seu nou treball, De tornada a les ribes.

Així, al repertori del disc trobem peces arrelades al nostre territori, però passades pel sedàs del quintet. Tanmateix, són reconstruccions fetes amb total respecte i estima envers els aspectes tradicionals de cadascuna de les composicions (jota, fandango, seguidilles, saloma, masurca, pasdoble o albades).

D’altra banda, s’escolten temes clàssics d’altres indrets, allò que en el món del jazz dirien estàndards, adaptats en aquest cas a la instrumentació essencialment acústica del grup. Podem ballar al ritme de la bisagna, la polca i la giga de Quattro Province, d’un hassapiko de Lesbos i d’una tarantel·la de la Campània, alhora que gaudim d’una melodia del repertori klezmer i d’una tonada de Gascunya. A més, hi ha composicions pròpies de la formació i peces d’antics companys com Maurizio Martinotti i Xampo Llobat.

Per a les lletres, Urbàlia Rurana ha fet servir cobles populars de les comarques valencianes, versos de poetes antics, com l’andalusí Ibn alLabanna (en versió de Josep Piera), i contemporanis, com el valencià Marc Granell. També s’han emprat textos de Joan Soler i Amigó, Rosabel Gumbau i de components de la formació com Toni Torregrossa.

View video

Urbàlia Rurana – Albades d’Hortells

>>> ERROR: Contact the Administrator to see this content <<< >>> ERROR: Contact the Administrator to see this content <<< >>> ERROR: Contact the Administrator to see this content <<<