Cançons:
 1. L'amistat - 4:16
 2. L'ú de Quart - 3:22
 3. Cosins germans - 3:52
 4. Entre ponent i llevant - 3:41
 5. Ací em pariren - 4:19
 6. L'ú de l'"amor" - 5:22
 7. Amor del bo - 3:54
 8. Els Serrans - 3:44
 9. Contra-Bolero - 4:26
 10. Homenatge a Teresa - 3:26
 11. Farcell de cobles - 3:10
 12. Tangos "de la vida" - 4:32

APA – Flamencianes

Band :
Títol : Flamencianes
Data de llançament : 21 d'abril de 2017
Referència : MDM122CD
Format : CD

D’ APA

Flamencianes naix de l’esperit innovador d’APA. Així, l’àlbum esdevé un diàleg fluid entre la tradició musical valenciana (fandango, cant de batre) i els pals del flamenc (buleria, tango). En aquesta conversa entre estils que, diu l’artista, són cosins germans, hi participen intèrprets avesats a la fusió rítmica. Així, Ricardo Esteve (guitarra, cors i palmes) i Jesús Gimeno (bateria i caixó) fa anys que recorren conjuntament els camins de l’experimentació amb el grup Jerez Texas. El contrabaixista Lucho Aguilar també ha donat mostres de la seua versatilitat en projectes de flamenc (José Mercé), jazz (Perico Sambeat) i cançó (Zenet). En canvi, és Eduard Navarro qui posa l’accent en el folk amb les notes del llaüt, la dolçaina, la moraharpa i la xeremia.

D’altra banda, Flamencianes recupera lletres de dues mítiques veus valencianes: Ovidi Montllor (“Homenatge a Teresa”) i Paco Muñoz (“Els Serrans”). El repertori de l’àlbum també es nodreix dels versos de poetes com Vicent Andrés Estellés (“Ací em pariren”), Eduard Marco (“Cosins germans”, entre d’altres) i Lleonard del Rio i Campmajó (“L’amistat”), musicats per a l’ocasió pel cantaor de l’Horta. Maribel Crespo (Al Tall), Carles Cano, Cifu i dos col·laboradors habituals d’APA, la cantaora Trini Carballo i el versador Josemi Sánchez, completen la nòmina de signatures.

>>> ERROR: Contact the Administrator to see this content <<< >>> ERROR: Contact the Administrator to see this content <<< >>> ERROR: Contact the Administrator to see this content <<<