Ona Nua és el nom amb el qual el productor i músic Josep Pérez (Alzira, 1973) presenta el seu projecte en solitari: Un gat i l’home al seu costat (Mésdemil, 2016). Després de més de vint anys al món de la música tocant, cantant, produïnt i arranjant per a nombrosos artistes com ara Oscar Briz, Aljub, Néstor Mont o Limbotheque -entre altres-, l’alzirenc se centra ara en composicions pròpies i ens regala un disc molt cuidat, d’estil ben personal i senzillesa captivadores.

Foto Ona Nua_Alex Asensi1L’estil musical s’acosta lleugerament al folk americà actual, com ara Midlake, Vetiver o The Autumn defense, encara que, de tant en tant, també pot recordar artistes com Fink, The tallest man on earth o Ásgeir, pel que  fa a la contemporaneïtat de les melodies i la concepció dels elements que el conformen.

Per a la gravació del disc ha comptat amb la col·laboració d’Abraham Rivas als teclats, Xavi Alaman al baix i Moumouni Diarra a la kora. Esta darrera col·laboració li confereix al disc una certa essència africana que queda també palesa als ritmes eclèctics o als arpegis de guitarra repetitius a l’estil malià o capverdià. En este sentit, la producció s’ha plantejat reduint al màxim els arranjaments i els elements que el construeixen: eliminar doblatge de guitarres i veus, un màxim de dues guitarres per tema i que els sons triats siguen els mateixos al llarg del disc. Així doncs, senzillesa i homogeneïtat sonora, reduint les sorpreses i els artificis sonors per conferir importància a les lletres. Les temàtiques basculen entre les pors internes i la nostàlgia de les sensacions passades traduïdes en la vida campestre, el seu paisatge i la seua fauna i flora. També hi trobem una adaptació de la cançó d’Elliott Smith, “Between the bars” (Entre els barrots) i cançons un poc més combatives com “Llàgrimes” (poema “La collita”, de Vicent Andrés Estellés) i “El desendoll”, una crítica a la funció de les xarxes socials i el seu efecte narcòtic.

ona nua miniatura transparentPer tal de presentar Un gat i l’home al seu costat en directe, Ona Nua (guitarra i veu) comptarà amb la participació d’Abraham Rivas (teclats i cors), Xavi Alaman (baix i cors) i Luis Besa (bateria, percussions i cors). També farà, però, presentacions més acústiques amb només guitarra i bombo.

El disc s’estrenarà en les plataformes digitals el dia 3 de maig, a la revista Enderrock digital. El CD físic ja es pot adquirir a les presentacions en directe, que tindran lloc els següents dies i hores:

Divendres 6 de maig a les 20:30h – Ca Boret (Alzira)

Dissabte 14 de maig a les 20h – Aperitiver de Verlanga al Tulsa Café (Benimaclet).

Diumenge 5 de Juny a les 20h – Biplaza (Russafa)

Dissabte 11 de juny a les 21h – Murnau Café (Valencia)

Divendres 17 de juny a les 21h – Rivendel Restobar (Valencia)

Divendres 24 de juny a les 21h – Kaf Café (Benimaclet)

0