Estrall és un grup de la Vila Joiosa (La Marina Baixa) format l’estiu del 2012 per un grup d’amics d’entre 16 i 18 anys, estudiants de conservatori musical, que van decidir ajuntar els seus coneixements en un projecte barrejant estils com el ska, el reggae o el folk.

El 2013 aconsegueixen el primer premi  a nivel local que els va donar l’oportunitat de gravar els seus primers dos temes a i portant-los al seu primer gran concert a la gala presentació del mateix. L’estiu d’aquell any preparen un directe en acústic i aconsegueixen fer-se un lloc en el “Finestrat rock festival”, compartint cartell amb grups de la talla de Los Rebeldes,  La Frontera, i Tennessee, entre altres. Després d’aquest concert són entrevistats a l’emissora de ràdio “Onda Cero” de la Vila Joiosa i segueixen sumant concerts en festivals destacats de la zona com la 6a edició del “24 i Rock Festival”.

Ara ens presenten el seu primer disc, Recordem el present, gravat entre el 23 de juny i el 8 de juliol de 2014 als Estudis Mésdemil (Benaguasil), amb Ivan Tamarit Marco com a tècnic de so, i masteritzat als estudis Beatgarden (Barcelona) per Pau Romero.

estrall portadaEl títol, Recordem el present, no és cosa de l’atzar. La paraula “present” abraça una realitat molt extensa. I el grup preten això: veure al seu projecte el reflex de la seua realitat, del món on vivim. Però no es limiten a dibuixar el present: no és possible fer-ho si no mirem enrere o avant. Per què som la conjunció d’un pretèrit oblidat, d’un present precari i d’un futur incert.

Aquest disc ha suposat una lluita constant per a la banda i, com en tota lluita, han patit derrotes, i han gaudit victòries. Han passat moltíssims moments junts, alguns d’ells bons, altres no tant. Amb tot, aquestos joves volen omplir l’escena actual d’optimisme, de ganes de lluita i resistència.Des del sud del sud, els Estrall volen omplir les places, els carrers, volen que totes les persones no obliden mai allò que estem vivint. El seu és un clam a la memòria. Siguem valentes i valents: recordem el present.

La gira de presentació de Recordem el present els durà el divendres dia 29 al Tropical Reef de La Vila, on faran un concert en acústic que inclourà entrevista. I en setembre, el dia 4 a Sant Vicent del Raspeig, el dia 20 actuaran a la Festa Estellés de La Vila i el dia 25 a l’apertura del curs univeristari de la Universitat d’Alacant a la Sala The One (Sant Vicent del Raspeig), compartint escenari, entre d’altres, amb Aspencat.

 

Estrall acústicApertura UA

 

0