TomàsDones i dons és el primer treball discogràfic del tàndem format per Tomàs de los Santos + Borja Penalba. Aquesta col·laboració naix a principis de 2011 amb el projecte Crits que presenten al Sona9 de la revista Enderrock i es consolida en el Certamen Terra i Cultura del 2011, on Tomàs obté el IV Premi Miquel Martí i Pol a la millor musicació d’un poema en llengua catalana amb el tema “Homenatge Anònim XV” de Vicent Andrés Estellés, amb arranjaments de Borja Penalba.

RGB básicoDones i dons ens presenta un conjunt de 13 cançons, 9 pròpies i 4 poemes del poeta de Burjassot que narren històries de dona en singular i de qualitats humanes col·lectives que, sent molt importants i femenines, han estat arraconades per a donar centralitat a altres més accessòries i, fins i tot, prescindibles. La lletra i la música de la majoria de les cançons són obra de Tomàs, i els arranjaments i les propostes musicals de Borja. En aquest àlbum tan complementari podem escoltar temes cantats tant per un o com per l’altre. Aquestes veus càlides, cadascuna a la seua manera, són solament un element més d’un treball que trasllueix un fort compromís ideològic acollit per un clima íntim que aconsegueix emocionar.

En la creació de Dones i dons han participat músics com Pau Chàfer (piano i hammond), Anna Requena (violí), Òscar Abad (violoncello), Edu Olmedo (percussió) i el propi Borja Penalba (guitarres, baix, acordió i piano).

El concert de presentació tindrà lloc al festival de cançó Barnasants el 6 de febrer de 2013 al Harlem Jazz Club de Barcelona a les 19:45h. Entrada: 10€.

0