Segona mà (Mésdemil, 2016) és el segon treball d’estudi del músic i autor Tomàs de los Santos. És un recull de músiques i lletres fetes per convocar, alhora, emocions i consciències. Estan teixides amb la llana d’una mirada crítica a la quotidianitat i amb una actitud compromesa cap a les persones i la terra.

Tomàs de los Santos ha compost la música de les tretze cançons, quatre de les quals són poemes musicats d’Omar Khayyam, Rosa Leveroni i Valls, Miquel Martí i Pol i Manel Alonso i Català. L’autor, que és un assidu visitant de llibres de poesia, hi torna a insistir en Segona mà. En treballs i col·laboracions anteriors ha musicat Vicent Andrés Estellés, Joan Vinyoli, Maria Mercè Marçal i Joan Salvat-Papasseit, entre d’altres i actualment pren part de dos espectacles poeticomusicals: M’he estimat molt la vida, junt amb l’actriu Sílvia Bel, i Tant de bo!, amb el poeta i cantautor Ivan Brull i la poetessa Mari Carmen Sàez.

Les altres nou cançons han estat escrites pel mateix autor. Cal ressaltar que d’aquestes últimes, hi ha una en col·laboració amb el periodista i escriptor valencià, Francesc Viadel.

15110248_1373678612695387_4659359901913117794_oPer posar dempeus aquest projecte, Tomàs ha comptat amb el productor, arranjador i guitarrista Pau Romero i Maestre. Els treballs de producció s’han desenvolupat entre juny i octubre del 2016 als estudis BeatGarden de Barcelona i han estat un degoteig de persones que han aportat el seu art i la seua estima: l’actriu Sílvia Bel, l’escriptor i periodista —abans esmentat— Francesc Viadel, la cantant Maria Amparo Hurtado (que pren part, entre altres espectacles, de Sis veus per al poeta), la realitzadora Isabel Requena Marín (de Produccions Mínimes), i músics com la violoncel·lista Alba Haro, el guitarrista Pau Figueres, el percussionista i bateria Antonio Torres, el baixista Climent Lanaspa, els violinistes Maria Sanchis i Asier Suberbiola, el moxeñista Toni Fort i el multinstrumentista Sergi Pitarch. Tots i totes sota la direcció, la mirada i el savoir faire de Pau Romero han donat el punt de color i textura a les cançons que conformen l’àlbum Segona mà.

La presentació del disc tindrà lloc el dia 2 de desembre a les 22h a l’espai cultural Las Naves (València). Entrades anticipades 6€ ací / 8€ taquilla. 50% de descompte per als mecenes del TotSuma (fins a 2 entrades).

Abans, però, podreu gaudir d’un tast del disc gràcies a la revista digital d’Enderrock, EDR. El dia 29, estigueu atents!

0