“Pot semblar una exageració, però la trajectòria d’Oscar Briz és possiblement la més clara mostra de versatilitat, ambivalència i amplitud de mires d’entre totes les que formen part del divers i heterogeni ecosistema pop valencià. Ha gravat íntegrament i amb soltura en castellà, anglés i valencià, al llarg de gairebé tres dècades ha conreat el pop, el rock, l’after punk, el folk o la cançó d’autor (…) i ho ha fet gairebé sempre amb discos valuosos. (…) La seua trajectòria en solitari és com una lluita constant per trobar un espai al món des de pressupostos que sempre van, conscientment, a contracorrent: fora de temps i de lloc” (Carlos Perez de Ziriza – Beat Valencia,  setembre de 2015).

Entre llums i ombres no decebrà als seus seguidors, ans ben al contrari, els tornarà a submergir en el món interior del seu autor. Senzillesa i efectivitat, frescor i energia.

D’entre les llums i  les ombres que ens caracteritzen a tots, cadascú tria el camí pel qual decantarà la seua existència. Des de “Les Màscares”al darrer tema, “Florentina Sunset”, els missatges venen farcits de clarobscurs,  amb la reivindicació de la veritat front a la oscar briz portadasuperstició i en un context social actual en el que la indecència s’ha instal·lat definitivament en la conducta de tants missatgers mediàtics, llepaires de la mà que els paga. Per altra banda també hi trobem  la ironia per parlar de les necessitats afectives de cada persona pública i cada artista, la impulsiva evocació de les guillotines, un homenatge “als rebels de la classe obrera” i altres temes  habituals  a l’obra de Briz com ara la perplexitat  front al pas del temps,  el diàleg amb un mateix com a mitjà de supervivència en un món caòtic i la reivindicació del pensament crític. Finalment, una  invitació a prendre les regnes de la vida pròpia tot deixant enrere tares innecessàries, persones amb qui un no es pot entendre, fets biogràfics que encara ens dominen, ací i ara.

La presentació oficial del disc serà el dia 12 de desembre a les 20h a l’Espai Octubre Concerts (C/Sant Ferran, 12). Entrades anticipades a 8€ ací / taquilla 10€.

Abans, però, podreu gaudir d’una preestrena dins el MUV Festival, el dia 8 de novembre a les 19h al Sporting Club Russafa. Entrades a 6€ ací.

0