Oh, germanes! és el segon disc de GENER, i representa un salt evolutiu de la banda, que s’aboca cap a noves vies sòniques. Si a El temps del llop (Mesdemil, 2014) la banda del riu sec jugava amb elements del blues i les músiques d’arrel per crear melodies pop amb flaire mediterrània, en aquest
gener_photo_bnnou treball Carles Chiner, Pasqual Rodrigo, Enric Alepuz, Vicent Todolí, i César Castillo fan un salt qualitatiu, creixen junts i reinventen el seu so explorant nous territoris, passant els temes pel filtre del soul i la psicodèlia, refermant la contundència de les seues armonies vocals… tot sense renunciar a l’esperit d’immediatesa pop.

L’àlbum, enregistrat en directe als estudis de Paco Loco al Puerto de Santa Maria (Cádiz), vol ser un homenatge i una reivindicació del vessant receptiu de la humanitat, alhora que una porga de consciència dels mals endèmics de la masculinitat més tossuda. Les diferències psicològiques entre homes i dones, l’eterna lluita de sexes, l’arraconament i el sotmetiment de la feminitat, l’imposició de la masculinitat social… són els temes al voltant dels quals gira obsessivament aquest disc-collage, en què també s’hi troben referències a la prosa de Ray Bradbury, als versos de Sylvia Plath o a la música de Nina Simone. El disc conté 11 cançons inèdites composades per Carles Chiner i arranjades conjuntament amb la resta del grup. La col·laboració del grup teatral Las Reinas Magas (Maria José Peris, Ana Conca, Paloma Chiner i Marta Chiner) a la secció de cors reforça l’aspecte conceptual de l’obra, i al mateix temps aporta les necessàries pinzellades del soul més clàssic.

portada_gener_oh_germanes_printqLa portada, una fotografia-collage creada per l’artista Alberto Beltrán, reuneix a una cinquantena de figures femenines de la cultura popular, de la mitologia clàssica i de la mitologia particular i personal dels membres del grup, incloent-hi a les seues germanes, mares i estimades.

El videoclip del single “Qui t’estima” correrà a càrrec dels realitzadors Carlos AparicioAntoni Sendra, a.k.a. Podenco, brillants artesans del collage visual.

La setmana passada el grup va fer un avançament  d’una cançó del disc: “Les dones”, que ja du més de seixanta comparticions  i gairebé 10.ooo visualitzacions en Facebook:

L’estrena en format digital del disc complet serà el dia 4 d’octubre a la revista EDR. En format físic i en altres plataformes digitals a partir del dia 10 d’octubre.

El pas de la banda pel Deleste Festival de València el divendres 4 de novembre junt a artistes de la talla de Xoel López o Quique González suposarà el tret d’eixida del nou projecte i un primer tast del nou repertori.

La presentació oficial del disc serà en 2017. Estigueu atents!

0