“Mediterrani” significa, literalment, envoltat o gairebé envoltat de terres. Doncs això: enmig de la terra, entre terres i més terres. Som, al capdavall, terra. Arrelats hi romanem i a ella ens sotmetem. Esdevenim extensió del paratge que ens envolta i també, siga dit de passada, som prolongació de latituds que somiem, enyorem, evoquem o musiquem. El romanticisme arrelat a la terra i la confluència amb tots els elements naturals i plàstics que ens contornegen. És una condemna buscada, vital. Saber-nos en les nostres latituds, en el nostre punt d’origen. Tornar, de tant en tant, al caliu de la placenta.

La música de Novembre Elèctric, que ha entès l’harmonia en la caoba de la guitarra, juntament amb la vareta mística de Pachi Garcia Alis, han aconseguit, en el cas concret d’aquesta peça, fadar fins i tot el mateix autor del poema, Hèctor Serra, regalant una dimensió més àmplia, un preciosisme magnètic, a uns versos que han acoblat millor en la partitura que en el full blanc electrònic. Heus ací el poder de la música, el canal perfecte per ultrapassar tots els llindars emocionals i sensitius.

Vos recordem que el Verkami encara estarà ectiu 5 dies més! Els ajudeu en la recta final? 

MEDITERRÀNIA

Al galop del temps / esquinces capvespres, / inventes dreceres, / repiques i empentes. / Mediterrània ets tu, / de barrancs sense aigua / i mots d’aquarel·la, / de fang i terrissa / d’història profunda, / de cants a l’albada. / De renou i brogit / amb ressò de campanes / que desperten contrades, / de rails de caoba / que em desplacen, sense remei, / al llarg de les teues venes.

Anteriorment, ja havíen estrenat:

Secret: https://www.youtube.com/watch?v=8XbhUflrxlIHabitacle III: https://www.youtube.com/watch?v=rGx1p1kxSZQCrisi de Valors: https://www.youtube.com/watch?v=dV5T-v3dQ4U

 

0