Aquest mes d’abril ha començat amb vàries noves incorporacions al vaixell de Mésdemil. N’estem molt contents i volem presentar-vos als nouvinguts:

republika-ska-vertical-okRepúblika Ska (Lleida)

És una banda de les terres de ponent que sap fer de l’ska tot un signe d’identitat musical. Amb més de cinc anys rodant per tots els racons de Catalunya, un disc a l’esquena i molta festa darrere, es disposen a treure el seu segon treball discogràfic: Resistirem.

Aquest segon disc ens presenta un grup madur, amb les idees ben clares.Una mescla explosiva de reivindicació i una bona dosi de festa, que és el que els caracteritza. Un crit a la resitència, tant personal com social, que porta com a missatge la defensa dels nostres drets i la nostra cultura.

En directe, als xics de Repúblika Ska se’ls queda xicotet l’escenari. Els deus membres de la banda s’encarreguen de donar el màxim del seu potencial en una hora i mitja de música, fent servir la festa com a element principal del seu show. Tot això, sense oblidar el seu vessant reivindicatiu i cultural.

Ja han anunciat una gira per aquesta primavera, que els durà, entre d’altres, el 25 d’abril a la Univeristat de Vic, el 27 d’abril a la sala La Nota de Tàrrega, el 2 de maig sala l’Absenta de Reus, el 9 de maig Agrònoms de ferro (festa major de la Facultat d’agrònoms de Lleida), el 18 de maig a la festa major alternativa de Sant Boi de Llobregat, el 8 de juny a Llorenç del Penedès i el 29 de juny a la FM Rasquera. Estigueu atents, que hi haurà més dates!

L’Orange (Mallorca) l'orange

L’Orange és un quartet mallorquí ben peculiar. Practiquen un estil que han anomenat Aero-Jazz, el seu format és acústic. Dues veus, clarinet, guitarra, contrabaix i percussió. Les seves melodies ens duen al pop més subtil i els seus ritmes, una vegada ens hipnotizen per la seva cadència narcòtica, i altres ens fan moure tot el cos, tot i que no ho vulguem. Les lletres parlen de l’amor i de la calidesa del mediterrani, on les seves gents es veuen moltres vegades dutes a aventures de nit de lluna i llençols descosits.

A principis de 2010, Pere Bestard i Poli Bauçà començaren a crear un repertori de música íntima i sensual, ple de textures, colors i matisos, i presentaren les seues cançons en una sèrie de concerts per Catalunya, França i el País Basc. Més tard, s’afegirien a la formació el baixista Joan Planells i el bateria Guido Konijn, un avesat participant de la música nocturna mallorquina.

Durant l’estiu del 2012 han estat preparant la gravació del seu primer disc, gravat en viu, que intenta reflexar la màgia dels seus directes, a la manera de les sessions de gravació dels primers albums de jazz. Juntament a la gravació, l’artista plàstic Joan Garau ha preparat un documental de la banda que inclou les sessions de gravació del disc i unes entrevistes als components de la banda. El disc s’anomenarà Tàctil, i el podreu tindre a les vostres mans a finals del mes d’abril!! Encara està en marxa el Verkami per a l’edició del disc. Animeu-vos a participar-hi!!

sam-promo2Samuele Arba (Sardenya-Tarragona)

És un cantautor i escriptor nascut l’any 1978 a Sardenya, però resident a Tarragona des de 2005. Artista polifacètic, canta, escriu i viu en català, alguerés, italià, castellà… L’any 2007 va formar la banda Samuele Arba & Liberi amb Pablo vidal, Jorge Montanares i Denise Guerschanik. Més tard, s’uniria a la banda Xavier Martin. Junts, enregistren una maqueta,  participen en la col·lecció “Un munt d’idees” de la AMT amb la cançò Un pintor i treuen el disc “Es lo que hay”. Per presentar-lo, creen un espectacle titulat “El viaje”, basat en el disc “Creuza de Mä”, del cantautor F. Di André. A aquest espectacle, Samuele dona  veu a un mariner que vol cantar en els idiomes que ha anat aprenent als seus viatges, i canta en italià, sard, castellà, català, genovés i inclús en alguerés. Un viatge extraordinari travessant tota la Mediterrània!

Com a escriptor ha publicat quatre llibres: Riflessioni sul fardello che ci portiamo addosso (2008), Viaggio in me stesso (2010), Dies Estranys (2011) i Storie di (2012).

El seu proper disc es titula Por encima de las palabras i veurà la llum d’ací a pocs dies. Es tracta d’un treball produit per Denise Guerschanik y Joan Isaac, i editat per Mésdemil! El Verkami ja ha acabat, però pots fer-li una ullada al video promocional, un caramelet!!
ReduïdesJordi Montañez (Barcelona)És un músic i cantautor amb una variada trajectòria que inclou dues maquetes, un treball discogràfic titulat Dolça victòria i la participació en el Tribut de Sorra i fulles al poeta Miquel Martí i Pol, tot musicant el poema “Romanço”.

En aquesta ocasió, Jordi Montañez ens presenta el seu nou treball, Cançons d’ara. Aquest segon disc suposa un canvi en quant a la concepció estètica dels temes. Compta amb la feina d’en Pau Romero, que ha fet els arranjaments i la producció musical de tot el disc (així com també totes les guitarres i instruments de corda pinçada), i en Dídac Fernández (bateries i percussions), en Climent Lanaspa (baix elèctric) i en JJ Caro (teclats). És un disc diferent a l’anterior, amb arranjaments pensats per al nou format de banda. Les lletres, però, continuen la línia començada amb Dolça Victòria, amb molt de pes en la lírica i en la manera en què el context social i econòmic afecta les nostres relacions quotidianes.

Un disc que reivindica la vigència de la paraula dels seus referents de la Nova Cançó i l’adapta a una estètica musical actual. Avui dia, és palès que encara ens calen cançons d’ara.
El Jordi Monrañez ha engegat un projecte de micromecenatge (crowdfunding) a la nova plataforma de país, Totsuma. Afanyeu-vos a fer-hi les vostres aportacions! Podeu tindre el disc a les vostres mans a finals de mes!!

0