BannerUnPobleDeCançonsKomfusió300pixelsDesprés de tres anys de silenci discogràfic, els de la Marina tornen i reprenen els principis de la fusió i l’eclecticisme, explotant-los ara en una dimensió creativa molt més àmplia. I és que la nova proposta de Komfusió, Un poble de cançons,  combina la música amb la literatura, la fotografia amb el dibuix i el documentalisme amb la ficció. Tots els elements es concreten en un llibre-CD-DVDdocumental que té com a element cohesionador la paraula poble, i que es fonamenta, en certa mesura, en el concepte wagnerià d’obra total.

Poble és una paraula polisèmica, i, com a tal, es pot usar en diversos sentits. Així, poble pot fer referència al ‘conjunt de cases i carrers que conformen un municipi’. Però el substantiu també pot al·ludir a: (1) ‘les persones que viuen en una localitat concreta’; (2) ‘la gent de les classes no dominants’; i (3) el ‘conjunt d’habitants d’un territori, d’un país, units per vincles socials i polítics i per una identitat cultural comuna forjada històricament’ (Diccionari de la llengua catalana, IEC). En aquest sentit, el nou treball de Komfusió reflecteix el paisatge natural i urbà dels pobles del sud valencià i alhora reflexiona sobre la quotidianitat, la intrahistòria (la història dels col·lectius marginats històricament) i les identitats nacionals oprimides. I ho fa, precisament, retrobant els orígens. Ovidi Montllor, Paco Muñoz, Al Tall, Vicent Andrés Estellés, Miquel Martí i Pol o Salvador Espriu són, entre altres, alguns dels noms que es passegen per aquest poble de cançons.

Foto Komfusió 1El llibre narra, amb textos, dibuixos i fotografies, l’autoficció d’una jove blocaire que, amb una estètica realista, escriu sobre els llocs i els fets més assenyalats del poble on viu. Per la seua banda, el CD inclou 10 talls que consoliden i amplien el ventall d’estils i sonoritats del primer treball, el qual fluctua entre els ritmes jamaicans i el punk-rock, passant per les composicions per a banda, el jazz llatí i la música popular valenciana. Finalment, el DVD documental defineix el concepte de poble a través de la visió d’algunes de les veus més expertes de l’escena musical en català al País Valencià com ara Manolo Miralles (Al Tall), Gaspar Llopis (Sant Gatxo) o Ximo Guardiola (Òwix),  i del testimoni d’altres representants de la nostra societat.

La roda de premsa de presentació del llibre tindrà lloc el proper 23 de maig a les 13h a la Casa de la Música de Sella (Marina Baixa).

La presentació del DVD i del CD serà el 23 de maig a partir de les 20h al Poliesportiu Municipal de Sella, amb l’actuació del còmic Acho Comico i d’un concert amb El Diluvi, Estrall i Komfusió. Entrades 5€ disponibles a diversos punts de venda. Més informació ací.

Hi haurà autobusos per anar al concert des de: Callosa, Polop, Nucia, Altea, l’Alfàs, Benidorm, la Vila, Finestrat i Relleu. Bus + entrada 10€. Cal reservar abans del dia 17. Més informació ací.

0