Si no els coneixeu, Desechos són els continuadors dels  Hechos Contra el Decoro, grup creador de la banda sonora de la pel·lícula Barrio, de Fernando León de Aranoa, i de discos mítics com ara La danza de los nadie (Gora Herriak, 1998) o Línea de fuga (Gora Herriak, 2000).

Ja des del seu primer disc, Matatiempo (Mésdemil, 2010), Desechos dibuixen en les seues lletres la realitat social dels seus barris, dels seus carrers i de la seua gent. Històries quotidianes de personatges anònims que es transformen en autèntics protagonistes de la vida de les ciutats.  Un viatge al voltant del món a través de la música entesa com a vehicle de comunicació i agitació de consciències.

A l’escenari, els Desechos van més enllà i entenen les concerts com a banda al més pur estil rock: bateria, baix, guitarra i secció de vents formen una sòlida base, que, junto a samplers i loops rítmics, envolten les veus en un directe de gran contundència.

Ara llancen una campanya de crowfunding per finançar la mescla, el màstering  i l’edició d’un nou álbum: Miedo a estar vivo. Un CD format per 12 temes al més pur estil Desechos, que combinen ritmes que van des del psicobilly, la cumbia o el ragga fins al punk-rock, sempre sobre les lletres afilades de Minsa i Nacho.

A més de les recompenses clàssiques com el CD dedicat o signat, a la pàgina central del llibret els mecenes podran aparèixer en un muntatge tipus la portada de Sgt Peppers dels Beatles, on al voltant del grup apareixien diferents personatges de l’època.

Una altra recompensa interessant és una visita guiada pels llocs favorits dels Desechos als seus barris favorits de Madrid: Lavapiés, Malasaña o Vallecas.

Moltes gràcies de bestreta per les vostres aportacions!

http://vkm.is/miedoaestarvivo

0