Tres mesos després de publicar el videoclip “El Ball del Jaguar” Lilit i Dionís  torna a la càrrega amb la publicació del videoclip del tema “RAO Reforma Agrària Orgànica”, del seu disc El temps dels pobles (Mésdemil, 2016).

El vídeo va ser enregistrat a La Vall de Laguar el passat mes d’abril de 2017 per Chernoville Studios.

A l’inici del videoclip podem sentir les paraules de Jairo Restrepo (www.lamierdadevaca.com), líder internacional de la proposta de l’agricultura orgànica que ha gravat aquestes paraules expressament per a l’ocasió. De fet, la torrnada de la cançó, “Amb aigua i merda, no hi ha conreu que es perda”, està literalment traduïda del seu lema: “Con agua y mierda no hay cosecha que se pierda”.

A ritme trepidant de xaranga i ranxera-rock al clip pren especial protagonisme el Camp, bressol de la Cultura. També presenta aspectes bàsics de l’essència de la banda com l’alegria de viure i l’acompanyament a la cultura pròpia. Però, sobre tot, posa èmfasi en la proposta de l’agricultura orgánica com a la possibilitat de restaurar el somni de les societats més humils i savies per augmentar les quotes de sobirania alimentària i conquerir la independència i la dignitat dels Pobles de la Terra.

Esperem que el gaudiu!

 

0