Sona la Dipu, el concurs musical per a nous valors organitzat per la Diputació de València, ja té als seus 12 semifinalistes. I el grup L’Emperador és un d’ells. El quartet de La Costera participarà en un dels quatre concerts eliminatoris del certamen que se celebraran a Burjassot (13 de maig), Alzira (23 de juliol), Xàtiva (16 d’agost) i Buñol (30 d’agost). En aquestes cites també actuaran bandes estatals ja consolidades com La Habitación Roja, La Pegatina, Sidonie, Love of Lesbian i Second, entre d’altres. El jurat escollirà quatre artistes que formaran part de la gran final. A més, Sona la Dipu 2017 es tancarà amb un concert per a presentar als dos guanyadors. El premi consisteix en la gravació d’un disc per cadascun dels triomfadors. L’organització també atorgarà un guardó per al millor intèrpret en valencià, que enregistrarà un videoclip, i el premi “música en femení”, reservat per a aquells grups formats almenys per un 50% de dones.

El concurs va engegar la present edició el passat 29 d’abril a Cullera amb un concert de Fangoria, Nancys Rubias i dues formacions guanyadores d’anteriors edicions com Badlands i Meridian Response. Grups com Lígula, Holy Paul i Funkiwis, entre d’altres, ja formen part del palmarés de Sona la Dipu.

D’altra banda, el grup encapçalat per Antonio Requena també és un dels 30 semifinalistes de la 17a edició de Proyecto Demo, certamen de maquetes organitzat pel Festival Internacional de Benicàssim (FIB) i Ràdio 3 (R3) de Ràdio Nacional d’Espanya. Ara, el jurat haurà d’escollir tres finalistes. En aquesta decisió tindrà molt a dir l’opinió del públic, que podrà votar a través d’aquesta pàgina web o mitjançant un procediment similar. Els noms dels tres últims participants s’anunciaran el pròxim 22 de maig en el programa Capitán Demo de R3. El guanyador es coneixerà al mes de juny i obtindrà com a premis una actuació als Concerts de R3 i La2 de Televisió Espanyola i la seua inclusió en el cartell del FIB 2017.

En aquesta edició del certamen s’han presentat més de 750 creadors musicals. L’any 2016, els grups finalistes van ser My Expensive Awareness i Aula11, mentre que la guanyadora fou Iseo, projecte encapçalat per la pamplonesa Leire Villanueva. Al llarg de totes les seues edicions, Proyecto Demo ha acollit bandes com El Columpio Asesino, Audience, Joe Crepúsculo, Triángulo de Amor Bizarro y The Parrots, entre d’altres.

L’Emperador està format per Antonio Requena (veu i guitarra), Rafael Vicente (guitarra), Carles Arnau (baix) i Víctor Vila (bateria). Van debutar ara fa un any amb l’EP de quatre cançons Vuit vuitmils. Sis mesos després van publicar Alpinistes. Javier Pérez (Club de Amigos del Crimen de Ràdio Klara) va celebrar la seua irrupció com “com una alenada d’aire fresc en un circuit de registre molt definit -la música cantada en valencià- potser una mica viciat i previsible”.

Molta sort per a L’Emperador!

0