KKB és el segon disc d’estudi de King Kong Boy, un àlbum on deixen molt clar que han volgut despullar-se a tots els nivells, mostrant clarament el que són. «Per a nosaltres era molt important fer este disc i bolcar en ell les experiències viscudes en estos dos anys de concerts i vida boja». Produït per King Kong Boy i Tono Hurtado, i gravat i mesclat per aquest darrer a Globo Estudio (Massanassa), aquest LP inclou dotze cançons composades per  Eduard Banyuls i Rubén Martín, vocalista i guitarrista de la banda respectivament. Ara, després d’haver eliminat la secció de vents, el grup s’endinsa en el rock i les seues diferents branques, tocant també el pop.

En KKB hi trobem bases rítmiques ballables executades amb contundència per Vicent Calabuig (baix) i Toni Roig (bateria), amb riffs de guitarra que combinats amb arranjaments molt cuidats demostren la versatilitat de Rubén. El disc ha estat produït pel propi grup junt a Tono Hurtado, a qui van acudir «perquè sabíem que podríem obtindre el so que buscàvem». Un treball que flirteja per moments amb la música disco (“A travès de l’espill”) o l’africana (“Visions del foc”), incorpora sintetitzadors i elements electrònics que en temes com “L’incendi” o “Seràs gran” emergeixen amb força.

També les lletres, escrites per Eduard Banyuls, suposen un canvi respecte a anteriors treballs, ja que tot i conservar la crítica social més directa (“Filles de la tragèdia”), apareixen nous temes que l’autor segueix tractant amb el seu estil particular. «Hem decidit parlar de nosaltres des d’un punt de vista més personal, dels nostres referents, desitjos i vicis», assegura Banyuls, i això es veu molt clarament amb cançons com “Pell de serp”, tota una declaració de principis que enceta el disc sense introduccions ni preludis pretensiosos; “James Dean”, un homenatge a la gent que viu ràpid i mor jove; o “De dalt a baix”, un cant a l’amor en la quotidianitat sense artificis.

Sense aturar el compàs, el quintet ret homenatge a les guerrilleres ingovernables en “Subterrània”, mentre s’enfila per les carreteres cap al sud sempre en la bona companyia dels amics (“Autoestop”). El grup es mostra més introspectiu en “Trapezisme”, cercant com enderrocar els murs interiors fets de records, però conservant sempre les acrobàcies guitarrístiques.

El disc es presentà en platarformes digitals el 14 de febrer, però la seua posada de llarg en directe serà el dia 25 de març a la sala Vinilo Club de Gandia. King Kong Boy actuarà acompanyat per una altra banda de La Safor, Nuc.

0