La revista Enderrock ha estrenat aquest dimarts, 9 de maig, els temes del disc Humanité, el primer llarga durada de la banda valenciana mixta de reggae Candela Roots. El disc estarà disponible a totes les plataformes online un dia després.

En Humanité, el grup fixa la mirada en referents de la música reggae dels anys 70 i 80, alhora que busca un so propi amb el qual es puga sentir identificat. Un treball que respecta les arrels del gènere, tan en la temàtica de les cançons com en la solidesa de les bases. Les melodies i els ritmes són frescos amb la voluntat d’arribar a un públic completament divers.

Així mateix, Candela Roots manté la seua vocació reivindicativa i la temàtica universal de les seues lletres. Cal tenir en compte que el missatge que llança al públic és la raó de ser de la banda. Les seues composicions aborden temes com l’ecologia, els drets humans, el pacifisme o la igualtat, entre d’altres. Unes cançons cantades majoritàriament en valencià, però que no fugen d’altres llengües com el castellà, l’anglés o el francés.

Humanité es presentarà en directe el pròxim dissabte 13 de maig a la Jornada Popular de l’Espai País Valencià de Barcelona en el marc de la seua XIII Setmana Cultural. El concert forma part de La Gira 2017 d’Escola Valenciana i se celebrarà al parc situat al Passeig de Sant Joan amb Travessera de Gràcia de la capital catalana.

El grup també prepara una festa per a posar de llarg el disc a València. Aquesta se celebrarà a la Sala Matisse de la capital del Túria el 10 de juny amb la presència de Mediterranean Roots i altres convidats que s’anunciaran pròximament.

Per últim, Candela Roots actuarà a la Fira de les Comarques (València, 24 de juny), al festival Feslloch (Benlloch, 7 de juliol), a l’Aplec dels Ports (La Mata, 30 de juliol), a l’Arenal Sound (1-6 d’agost), Aldaia (3 d’agost amb Green Valley i Saï Saï) i al BioRitme Festival (Vilanova de Sau, 24 d’agost).

0