El Palau de la Música de València acollirà per primera vegada Homer: L’Odissea, espectacle poètic musical que recrea el text clàssic a través de diferents disciplines artístiques que es conjuguen per a donar forma al famós viatge d’Ulisses i la seua tornada a casa, Ítaca, metàfora universal i polivalent del viatge intern, vital i personal de cadascun.

odisseacartelpalau-jpegL’espectacle, que presenta la companyia Melodemodomies, parteix de la traducció que Joan Francesc Mira, Premi 9 d’Octubre 2016 de les Lletres Valencianes, va fer de l’Odissea d’Homer. Per la seua banda, Tomàs Llopis, va ser qui va triar els textos que ell mateix recita com rapsoda de l’espectacle.

A partir d’ells, Miquel Pérez Perelló va compondre la música per a guitarra, piano, violí, clarinet, ocen drum i veus, creant uns temes caracteritzats pel seu caràcter mediterrani, amb un regust marítim i mitològic.

Finalment, sobre aquesta base de música i text, el pintor il·licità Joan Castejón és l’autor de prop de 50 il·lustracions a través de les quals interpreta de manera realista els personatges i els escenaris de l’Odissea. Ulisses, Penèlope, Telémaco… són retratats per l’artista amb rigor antropomòrfic, fins i tot els éssers imaginaris com els Cíclopes i les Sirenes prenen la mateixa força realista amb les seues formes humanitzades.

Unes imatges que van projectant-se sobre l’escenari aconseguint, d’una banda, que els dibuixos estiguen al servei dels versos musicats i, per una altra, que tinguen una poètica visual pròpia que atrapa a l’espectador.

Amb tots aquests ingredients, Homer: L’Odissea, es converteix en un treball artístic fluid, d’estètica elegant i subtil, un plaer per als sentits que aconsegueix rescatar un clàssic universal i posar-lo a l’abast del públic actual.

L’espectacle també es representarà dimarts dia 8 a l’Auditori de Torrent, en una audició per a escolars.

0