La UPV, a través de l’Àrea de Promoció i Normalització Lingüística, organitza el Cicle de concerts de presentació de discos en valencià per tal de promoure la música en valencià i oferir un espai als grups musicals per a presentar els seus discos.

Del 18 d’octubre al 12 de desembre, als campus de Vera, Gandia i Alcoi, hi haurà 8 concerts: Atupa, Quamlibet, Agraviats, Andreu Valor, Indefinits, Inèrcia, VerdCel i Odi.

Atupa (Montcada, Horta Nord) presenta el seu primer disc QuatribaRap,  com un punt de trobada dels estils del rap i altres músiques properes.

Quamlibet (València)presenta el disc I no es fa de nit,amb temes propis, des de la fusió del folk amb aportacions del jazz, flamenc i ritmes ètnics, i amb la col·laboració d’Eliseo Parra, entre altres. Han actuat en diferents festivals, com el Tradicionàrius, la Fira de Manresa o el Festival d’Ermua, i han sigut finalistes de SONS i els Premis Ovidi.

Agraviats (Borriol, la Plana), amb el seu quart treball discogràfic, Torn de paraula, ens mostra un estil propi, barrejant-hi ska, rock i reggae.

Andreu Valor (Cocentaina, el Comtat) presenta A l’ombra de l’obscuritat, el seu segon disc. Valor conrea un estil propi combinant blues, pop, folk-rock i cançó d’autor, amb lletres de caire intimista i reflexiu.

Indefinits (l´Horta) farà la presentació del segon disc Per no caure, que mostra un so característic de punk-rock combatiu amb la força de la dolçaina.

Inèrcia (nascut “al bell mig de la serra de Mariola”) amb el segon disc,No és cap simulacre, porta a escenauna proposta ferma de grunge i hardcore melòdic en valencià. Han quedat finalistes al concurs Amplifica´t 2011 i guanyadors del concurs Boom Rock de Pego.

VerdCel (Alcoi) ens porta el seu cinquè disc, Els dies del Saurí, que ha rebut el Premi Ovidi Montllor 2012 al millor disc de pop. VerdCel combina les influències modernes amb les arrels mediterrànies, amb una acurada posada en escena, en la qual també destaquen les videoprojeccions.

Odi (Albaida, la Vall d’Albaida) presenta El badar de les consciències, nominat a millor disc de rock als Premis Ovidi de 2012, que mostra una barreja de sons reggae, ska o dub amb el punk i el rock, que construeix cançons molt ballables, però amb una forta càrrega social.

 

0