La Vall de Laguar és el teló de fons de l’últim videoclip de Lilit i Dionís, que trasllada al terreny audiovisual “El ball del Jaguar”, que va ser el single d’avançament del seu últim disc El temps dels pobles (Mésdemil, 2016).

El videoclip a nivell estètic i de contingut fa un paral·lelisme entre Llatinoamèrica, els seus pobles nadius i la nostra Terra, expressant la necessitat de la unió global dels pobles indigenes per prendre consciència del valor del patrimoni natural heretat i lluitar per la recuperació de la Terra, la cultura i la dignitat en una nova linia del front planetària; on els pobles més humils i savis, ens organitzem per fer front a la crisi climática i a la devastació que suposa el capitalisme.

“El ball del Jaguar” és un himne d’esperança que Lilit i Dionís entonen sabedors  que amb ell  sumen el seu gra d’arena cap a un nou paradigma en  el  que la humanitat tornarà a ser Biosfera, i deixarà de ser un problema per a la seua pròpia existencia i la dels éssers que comparteixen amb ella el planeta.

Com diu la lletra del tema “Convoque a l’espèrit, ancestre i gran: que torne la cordura al Poble Humanitat”. En aquest sentit al videoclip clip podem apreciar referències a la líder indígena Berta Cáceres assassinada per la defensa de l’aigua, a les piràmides precolombines de Teotihuacan, o la imatge mitològica del jaguar, mesclades amb altres que ens són més properes com el paisatge de la Vall de Laguar que simbolitza les nostres comarques.

Respecte a la part tècnica, la gravació, muntatge i efectes del videoclip l’han realitzada els valencians Chernoville Estudios, mentre que Box-O-Bot Art Studio s’han encarregat d’elaborar la màscara que dona vida al Jaguar.

El videoclip està dedicat al desaparegut Jose Julio Sendra, que va ser guitarrista de Lilit i Dionís i que encara està present en el grup com  així es reflecteix en cert moment de la gravació.

Vos deixem amb el clip, esperem que el gaudiu!

0