El músic Carles Dénia ja prepara el seu nou projecte. Després de treballar amb les peces de diversos poetes andalusins en El paradís de les paraules (Comboi Records, 2011), el compositor gandienc s’endinsa ara en els versos del Cant espiritual d’Ausiàs March. Una missió per a la qual el cantaor saforenc demana la col·laboració de totes aquelles persones interessades mitjançant la plataforma de micromecenatge Verkami.

L’obra d’un dels autors més importants del Segle d’Or valencià consta de 224 versos i és “una oració delirant, complexa, plena de passió i sinceritat”, explica Carles Dénia. “El poeta mostra obertament les seues febleses davant els plaers de la carn i, per això, es veu irremeiablement abocat a un infern del qual sent paüra”, afegeix. Tanmateix, diu el músic, entendre el Cant espiritual simplement com un text religiós seria “una interpretació simplista”. Així, “és una pregària on el poeta fa un examen interior” i on “el narcisisme marquià, l’emergència del Jo i l’horror que d’ell deriva són una reflexió humanista sobre la bondat, una lluita acarnissada entre l’amor i la por”.

El guitarrista s’ha proposat el repte “de musicar el poema sencer, amb diverses cançons integrades en una sola peça”. Ho farà amb un estil musical lliure, “amb la sola voluntat de ser tan absolutament visceral i polièdric com ho és el propi poema”. El disc serà editat pel segell Mésdemil a finals del 2017 i donarà origen a un nou espectacle de Carles Dénia que inclourà danses.

Les persones que vulguen participar en el projecte poden fer aportacions des de 10 fins a 600 euros (per a empreses, associacions o entitats) en aquesta pàgina fins a mitjans del mes de juny. A canvi, obtindran diverses recompenses: l’àlbum en format físic o digital; una antologia poètica d’Ausiàs March; una partitura dedicada; els discos anteriors del compositor gandienc; o una actuació del músic en solitari.

0