Tito Pontet és una banda formada per nou músics amb gustos musicals diversos que han trobat en els ritmes jamaicans (ska, reggae, rocksteady) i les cadències llatines (bolero, son, chachachá) el seu punt de confluència. Després de compartir experiències en un grup de mestissatge i estar un temps sense tocar junts, alguns membres de la formació es van retrobar al local d’assaig per tal de posar en comú els seus descobriments musicals.

Els sis temes propis de l’EP Candela (Mésdemil, 2017) obligaran l’oient a moure els peus al compàs de la formació alcoiana encara que no ho vullga. La veu d’Alba Terol serpenteja amb soltesa a través de les notes de la secció de vents, els teclats i les percussions. Ho fa en castellà (el missatge d’amor desesperat de “Candela”), valencià (l’esperit fester de la “Cúmbia de Sant Benet”; la sang calenta però dolça de “Cento el tendero”) i anglés (l’enyorança sentimental de “So blue”). D’altra banda, el grup descarrega amb potència al tema instrumental “Ska Bomb” amb la col·laboració de Javier Garcia (The Oldians) i ret homenatge al reggae melòdic (The Wailers, The Paragons, Ken Boothe, Alton Ellis, Delroy Wilson) en un divertiment final.

L’àlbum ha estat produït per Lluc Casares, saxofonista i clarinetista que ha encapçalat formacions pròpies, és membre de The Gramophone Allstars i ha participat en sessions amb músics com Dr. John, Arturo Sandoval i Jorge Pardo, entre d’altres. La gravació s’ha fet als R-Track Studio de Sant Joan d’Alacant amb Jaume Mira a la taula de mescles. Mira, també conegut com Dr. Jau, té un coneixement profund dels sons jamaicans gràcies a projectes en solitari o en banda (Le Grand Miercoles).

El dia 3 de març s’estrenarà el videoclip del primer single, “Candela”, realitzat per Voleurs De Pain.
El dia 9 de març l’EP estarà disponible a les plataformes digitals.
La presentació oficial serà el dia 24 de març a la sala 16 Toneladas de València en companyia del grup Ràdio Rude i dels DJs Bredda. Pròximament, anunciarem les presentacions a Alcoi i Barcelona.

0