FONT: eldiario.es

“La música en valencià és diversa i potent. La seua expansió és un dels fenomens més interessants dels últims temps. Amb bandes i solistes i estils i influències que van del rock, el reggae o el hip hop a la música d’arrels o els ritmes tradicionals, l’efervescència i la creativitat de les seues propostes no deixen d’augmentar. Al llarg de 12 setmanes, eldiario.es publicarà una sèrie d’aproximacions a una dotzena de protagonistes d’aquest engrescador moviment musical.

Sota el títol ‘Cançons de prop’, a partir del 6 març, una producció audiovisual original farà un recorregut extraordinari per algunes de les principals veus del moviment. Estructurada en episodis de 30 minuts, la sèrie serà publicada amb periodicitat setmanal en l’edició valenciana d’eldiario.es fins a les darreries del mes de maig.

Amb guions elaborats pel crític i estudiós de la música popular Josep Vicent Frechina, la periodista Verònica Castillo com a presentadora i conductora i Maria del Mar Ruiz com a productora, la sèrie està estructurada en 12 capítols de 30 minuts organitzats al voltant de dos eixos: l’enregistrament d’actuacions en directe dels grups o cantants específicament realitzades per al programa i el reportatge-entrevista en exteriors que aprofundeix en la trajectòria, els plantejaments i l’evolució dels músics protagonistes.

Òscar Briz, Mox, Tardor, AspencatArthur Caravan, Pau Alabajos, Miquel Gil, Eva DéniaPep Gimeno ‘Botifarra’, Mara Aranda, Sénior i el Cor Brutal, i Carles Dénia són els grups i cantants que desfilaran per aquesta producció, que ha resultat possible gràcies a la col·laboració d’InfoTV a la producció, i el suport de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport”.

0