El pes sobre la música arreu del territori valencià recau sobre les Societats Musicals. La renovació i evolució, en qualsevol aspecte, depenen del nostre desig de créixer, arriscar-nos, aprendre uns dels altres, aportar-nos coses mútuament… Així és, al menys, com ho entén el cantautor de Cocentaina Andreu Valor, una de les parts d’aquesta fusió.

En aquest projecte s’estudia la complementació entre la cançó d’autor, unida indispensablement a la direcció dels instruments assumits per la societat valenciana (i sobre tot pel propi cantautor que han crescut entre ells), amb la intenció de crear espais originals de fusió i creativitat que ens recorden la nostra essència i aporten originalitat als executants d’aquest projecte en un mateix espai físic i temporal.

ramongarciasoler (1)Aquest projecte conté un estudi previ d’arranjaments i sonoritat realitzat pel director, músic, compositor i arranjista Ramón Garcia i Soler (www.garciaisoler.com), encarregat d’adaptar les peces del cantautor contestà al format banda.

La trajectòria del director, la qualitat i la seua polivalència, van ser clau per triar-lo per dur a terme  uns arranjaments que fugiren dels dos estils per separat i s’inventaren noves sonoritats en comú.

L’espectacle serà un concert de cançons clàssiques i inèdites del repertori d’Andreu Valor, interpretades de diverses maneres, majoritàriament tots junts però buscant el dinamisme de l’espectacle fent col·laboracions puntuals, peces en acústic i també instrumentals.

El desig de convertir el recital en una banda sonora momentània dels assistents on el missatge i la força harmònica de la banda els emocionen per uns instants o eternament.

_DSC4047El tret de sortida serà el dia 8 de juliol de 2016, data en què aquesta proposta començarà a rodar a l’interior d’un bell indret com és el pati del Palau Comtal de Cocentaina i la banda amb qui el cantautor contestà compartirà emocions serà l’Ateneu Musical de Cocentaina.

A partir d’eixe moment, el projecte es presentarà també a Dénia, Xàbia, Castelló, l’Olleria i a totes aquelles localitats que s’interessen i desitgen incloure en els propis projectes aquest espectacle amb lasocietat musical local. Més informació i contractació: Salva G. Alfonso (672 45 99 68-salva@metronom.cat).

0