Candela_verticalCandela ROOTS han avançat avui un dels temes del seu nou EP a la revista MondoSonoro!!!

Candela ROOTS és un projecte que respon a la idea de fer una banda de reggae en valencià, estil que fins ara cap grup en ha cultivat en exclusivitat en la nostra llengua. Així, Estel Navarro (veu), Karla Palacios (baix), Ricardo Císcar (percussions) i Pau Val (guitarra) es junten amb dos veterans del panorama reggae a València: Pere Munuera (bateria) i Stephen Fletcher (teclats).

La combinació funciona des del principi: unes bases contundents i una veu dolça que respecta les pautes del roots reggae més melòdic. Les lletres, que combinen valencià, anglés, castellà i francés, transmeten un missatge crític, per fer reflexionar a qui les escolta. La mirada se centra en els detalls per tal que aquestos ens ajuden a comprendre el món un poc millor, on vivim perduts en les coses grans… Així, amb un llenguatge senzill i proper, Candela Roots volen arribar a allò més profond. El títol Hungry (“fam”, en anglès) vol transmetre que estem vivint el temps de la fam: ací, fam de diners, al costat, fam… El món és un lloc on conviu la gent que té de tot instal·lada, malgrat tot, en la cultura de la queixa, amb gent que amb prou feines té allò necessari per subsistir. I a la fi, d’una manera o altra, tots estem famolencs.  

portadaCal destacar les col·laboracions que trobarem al disc: Supa Bassie, Ales Cesarinni, Oldfashioneds (Payoh SoulRebel, Pablo Muñoz i Edu Altarriba) o Rafa Villalba, referents del panorame reggae valencià. Tot plegat, fa de Hungry  un disc indispensable per entendre el roots reggae al País Valencià.

El concert de presentació tindrà lloc el dia 1 de març de 2014 a la Sala Paberse Matao (Sedaví-València). Entrades: 5€. Venda en taquilla.

Ací podeu escoltar la cançó que han estrenat hui. Gaudiu-la!!

[bandcamp width=100% height=120 album=4069220034 size=large bgcol=ffffff linkcol=2ebd35 tracklist=false artwork=small]

0