Dijous 24 de novembre a les 19h es presenta al MuVIM Ara ve nadal (Mésdemil, 2016), un disc recopilatori de nadales tradicionals valencianes. No es tracta, però, de nadales convencionals, sino de versions gravades per a l’ocasió per grups de pop rock actuals. El projecte, llançat per la Unitat de Normalització Lingüística de la Diputació de València, vol recuperar i fer arribar a tots els racons del nostre país aquest repertori de cançons populars tan valuós. La selecció i compilació de cançons l’ha duta a terme Josep Vicent Frechina, així com la tria dels grups. El disseny és obra de Daniel Olmo d’Estudi Grafema.

portada-ara-ve-nadalEls grups participants són: Tardor amb “A Betlem me’n vull anar”, Mox amb “L’olla de Nadal”, Arthur Caravan amb “Pastorets i pastoretes”, Sva-ters amb “Nadala de Carcaixent”, Feliu Ventura amb “Ai, Pep!”, Herba Negra & Bit Beat Boy amb “Barrabàs”, Gent del desert amb “Ou, ou quina meravella”, Lilit i Dionís & Mark Dasousa amb “Nadala del poble de Callosa d’En Sarrià”, Andreu Valor amb “Parrampim”, Mireia Vives & Borja Penalba amb “Maria anava partera”, El Diluvi amb “Tampa Tapam” i Pau Alabajos amb “La nit de Nadal”.

A la presentació comptarem amb les intervencions de Xavier Rius (Diputat de Cultura), Immaculada Cerdà (Cap de la Unitat de Normalització Lingüística de la Diputació de València) i Josep Vicent Frechina (compliador del disc). Hi actuaran Andreu Valor, Herba Negra, Tardor i Mireia Vives & Borja Penalba, que tocaran les nadales que han musicat. A tots els assistents a l’acte se’ls regalarà un exemplar del disc.

A partir del dia 24 de novembre, el disc estarà també disponible en plataformes digitals (iTunes, Spotify, Amazon, Bandcamp…) i en fomat físic en la botiga on-line de Mésdemil.

0