El passat mes de setembre, el grup Gener ens va avançar el so del seu segon disc, Oh, germanes! amb la cançó “Les dones”. Va ser en aquell moment quan començàrem a assaborir les noves melodies pop amb reminiscències soul del quintet. Durant les setmanes següents, el disc va rebre els Premis Ovidi al millor àlbum de pop i a la producció, mentre que l’esmentada composició va quedar finalista en la categoria de millor cançó. Ara, el tema adquireix una nova vida gràcies a la remescla elaborada per Al Pagoda.

“Sóc fan de Gener, així que el projecte em va semblar una bona idea quan me’l va proposar Enric, amb qui he col·laborat en altres ocasions”. Efectivament, Al Pagoda i Enric Alepuz, bateria i percussionista de la formació, han compartit experiències en cançons i discos de Tórtel, la banda encapçalada per Jorge Pérez. L’autor del remix confessa que es trobava en un moment ideal, quan “havia de buscar la meua pròpia identitat” i, per eixe motiu, “semblava un pas natural”. També menciona una dada molt important: “és la meua cançó favorita del disc”.

Potser per eixa raó, i pel fet de ser la primera vegada que revistava la música d’altres, la missió no era tan senzilla. Quin gènere és un remix?, es pregunta l’artista establert a Berlín. Segons Al Pagoda, “tenim tendència a pensar que una remescla és la versió electrònica o ballable d’una cançó”. Però el músic es va voler rebel·lar davant d’aquesta idea generalitzada. “Jo no sé res de música techno i derivats”, explica. Així que es va plantejar la producció “com un tema nou o una versió alternativa de la cançó”. El resultat, un poc “freak”, va encisar al grup.

Vicent Todolí “Sanguinelli”, teclista de Gener, no amaga la il·lusió que els feia a tots tenir una remescla. És a dir, “escoltar com el nostre treball és reinterpretat per una altra persona”. Per a completar la feina, el mateix Todolí ha realitzat un vídeo signat pel seu Pai Pai Studio. Malgrat haver col·laborat amb altres bandes, sempre s’havia quedat amb les ganes d’il·lustrar alguna de les composicions del grup. Quelcom que ara ha fet sense que la resta de la formació sabés què tramava.

El so dels sintetitzadors d’Al Pagoda va atrapar “Sanguinelli”, a qui li venien al cap imatges pròpies de l’estètica dels anys 80. D’aquesta manera, “el vídeo recull una corrent anomenada Vaporwave on es barregen conceptes molt diferents com ara escultures gregues, l’oceà, tubs de neó o palmeres, entre d’altres elements”. En aquest cas, qui també va quedar meravellat va ser el creador del remix. “El vídeo és hipnòtic i críptic. Un cap gegant com d’un nadó que flota enmig d’un mar ple de dofins de neó. Una combinació excel·lent per al meu gust”. El director ens ha preparat una poció màgica que ens transporta a un lloc ple de psicodèlia.

La remescla de “Les dones” ja es pot escoltar a Bandcamp i molt prompte estarà disponible a iTunes, Spotify i altres plataformes digitals.

Els seguidors de Gener tindran diverses ocasions per a gaudir del directe del grup en les pròximes setmanes. El divendres 9 de juny, seran els encarregats de prendre el relleu d’Arthur Caravan a l’escenari Negrita del Festival de les Arts de València. El quintet també actuarà al Vida Festival (Vilanova i la Geltrú, 30 de juny), al Feslloch (Benlloch, 7 de juliol), als Concerts de Vivers (València, 8 de juliol) i a les Coves de Sant Josep (La Vall d’Uixó, 25 d’agost).

De moment, us proposem aquest viatge visual…

0