Cançons de la roba estesa és un diàleg intern sobre qui som i qui volem ser, i sobre com explicar tot això als qui estimem; un exercici de sinceritat urgent, amb la paternitat al fons, com suggereix el títol.

Tots coneixem el sentit de l’expressió “haver-hi roba estesa” (quan hi ha algú present davant del qual no convé parlar d’alguna cosa). Però, ací, Abraham Rivas subverteix les paraules amb la intenció de no amagar res; de ser una mica dur i una mica dolç alhora, car ni vivim en un món perfecte ni tenim raons per a desistir completament de l’esperança. Amb aquesta premissa, les cançons del disc tracten aspectes com ara la por, la culpa, els sentiments de derrota o el perill de l’autocomplaença, però també la necessitat de conservar el millor de nosaltres mateixos, encarar el futur amb confiança, descobrir que els altres són la nostra veritable casa i, sobretot, estimar; continuar estimant sempre, malgrat que ens calga trobar noves formes de fer-ho i d’expressar-ho.

“La cançó és per a mi un terreny de clarificació personal; una manera de desfer la troca, despullar-me, enfrontar-me als fantasmes, reconciliar-me”, explica el músic de Xàtiva. “Escric, per tant, a partir de les pròpies vivències i amb l’esperança que si les cançons arriben a dir alguna cosa de mi, potser parlaran un poc de tu també”, afegeix.

El so de l’àlbum és fruit del treball de Tony García, tècnic de gravació, mescla i masterització, i, també, coproductor amb Josep Pérez (Ona Nua). Tots dos han col·laborat anteriorment en edicions d’Aljub, Limbotheque i Néstor Mont, entre d’altres. A més, Pérez ha contribuït amb bateries, percussions, guitarres elèctriques i veus. Jorge Molina (Seguridad Social, Reina Roja, Neus Ferri) ha gravat el baix elèctric.

D’altra banda, l’edició del disc ha estat possible gràcies a les contribucions de 147 persones mitjançant la plataforma totSuma. A canvi de la seua ajuda en el projecte de micromecenatge, cadascun dels “sumadors” podia aconseguir l’àlbum, premaquetes, llibres i, fins i tot, un concert íntim en un soterrani del segle XVIII.

Les Cançons de la roba estesa estaran disponibles el 25 d’abril en les principals plataformes digitals.

El disc es presentarà en directe a València (13 de maig, dELUXE Pop Club); Xàtiva (27 de maig, Festival “Música i Lletra” al Teatre Gran), Benimaclet (3 de juny, Tulsa Café) i Algemesí (17 de juny, La Casa Cantonera).

0